Seiklejate Vennaskond on noorteorganisatsioon, mis loodi mitteformaalsel kujul juba aastal 2003, praeguseks on tegu MTÜ-ga. Aastatel 2004-2015 oleme korraldanud üheksa noortevahetust ja kaheksa koolitust Eestis ja viinud läbi mitmeid kohalikke üritusi. Oleme üks Eesti suurimaid saatvaid organisatsioone, saates aastas sadu noori ja noortega töötavaid inimesi noortevahetustesse ja koolitustele. Samuti oleme saatev organisatsioon EVS vabatahtlikele, meil on projekte nii Euroopas, Aasias kui Aafrikas.

24 mai 2017

Noortevahetus "Tagasi juurte juurde!" Eestis

​Noortevahetus toob kokku 30 Eesti juurtega noort, kellest 20 elavad välismaal ja 10 Eestis. projekt toimub 13. - 24. august Eesti eri paikades (Tallinn, Lahemaa, Taevaskoja, Tartu). Eestis elavad osalejad võivad olla vanuses 16 - 26. Seega otsime 10 osalejat, kes oleksid valmis kaasa lööma Eesti poolses korraldustiimis. Noortevahetuses osalemine on tasuta (majutus, toit, tegevused ja väljasõidud), ise palume osalejatel katta Eesti sisesed reisikulud (projekt algab ja lõpeb Tallinnas).

Kandideerimiseks täida ära taotlusvorm SIIN 2. juuniks (kandideerimistähtaeg Eestis elavatele osalejatele). Kindlasti võib infot levitada ka väliseesti noortele - neile kandideerimisinfo asub SIIN (kandideerimistähtaeg 12. juuni).

Noortevahetuse eesmärk on osalejatele tutvustada eesti kultuuri ja eesti keelt. Projektiga soovime osalejatele:
  • tutvustada Eesti ajalugu ja kultuuripärandit, et tuua sedakaudu välismaal elavad eestlased lähemale oma pärimusele;
  • tutvustada Eesti edulugusid, kogemusi ja tulevikuplaane;
  • õpetada mitteformaalses keskkonnas eesti keelt;
  • teadvustada töö- ja õppimisvõimalusi Eestis;
  • tutvustada Eesti riigijuhtimist;
  • luua toetusvõrgustiku, et toetada nende naasmist kodumaale.

Programmi käigus toimuvad mitmekesised tegevused Eesti erinevates piirkondades. Osalejad külastavad Tallinna kultuurilisi ja ajaloolisi vaatamisväärsusi. Programmi käigus tutvutakse uuenduslike äriideedega, külastades Eesti edukaid ettevõtteid. Osalejad saavad teavet töötamis- ja õppimisvõimaluste kohta Eestis. Programmi raames külastatakse Lahemaa rahvusparki, mis on Eesti vanim ning Baltikumis üks kaunimatest. Osalejatele organiseeritakse rabamatk ja neil on võimalus saada osa Eesti saunatraditsioonidest. Noortevahetuse teises pooles suundutakse Põlvamaale, et õppida paremini tundma Eesti kultuuripärandit. Osalejad saavad õppida Eesti rahvatantse ja avastada kohalikku loodust kanuuretkel Taevaskojas. Edasi suundutakse heade mõtete linna, Tartusse, et külastada Eesti Rahva Muuseumi, tutvuda õppimisvõimalustega Tartu ülikoolis ja tunnetada linnas ringi jalutades tudengielu rütmi. Noortevahetus lõpeb Tallinnas, kus külastatakse riigiasutusi ja ettevõtteid, et tutvuda Eesti avaliku- ja erasektori positiivsete näidetega. Kogu noortevahetuse käigus on osalejatel võimalik mitteformaalse õppe kaudu õppida ja praktiseerida eesti keelt.

Noortevahetust korraldab noorteorganisatsioon Seiklejate Vennaskond, koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus ja rahastab Haridus- ja Teadusministeerium rahvuskaaslaste programmi kaudu.

Vaata noortevahetuse blogist, mis toimus eelmisel aastal!