Seiklejate Vennaskond on noorteorganisatsioon, mis loodi mitteformaalsel kujul juba aastal 2003, praeguseks on tegu MTÜ-ga. Aastatel 2004-2015 oleme korraldanud üheksa noortevahetust ja kaheksa koolitust Eestis ja viinud läbi mitmeid kohalikke üritusi. Oleme üks Eesti suurimaid saatvaid organisatsioone, saates aastas sadu noori ja noortega töötavaid inimesi noortevahetustesse ja koolitustele. Samuti oleme saatev organisatsioon EVS vabatahtlikele, meil on projekte nii Euroopas, Aasias kui Aafrikas.

18 juuni 2020

Noortevahetus "Tagasi Juurte Juurde!" Eestis

Oled kuulnud ägedast programmist, mis toob Eesti juurtega noored kodumaaga tutvuma? Nüüd on sul võimalus programmist osa saada!

21.09. - 02.10.2020 ja 23.11. - 04.12.2020 toimuvad noortevahetused "Tagasi Juurte Juurde!" toovad ühes vahetuses kokku 30 Eesti juurtega noort, kellest 20 elavad välismaal ja 10 Eestis. Osalejad on vanuses 16—30 eluaastat. Noortevahetuse eesmärk on välisosalejatele tutvustada eesti kultuuri ja eesti keelt. Projektiga soovime osalejatele:
  • tutvustada Eesti ajalugu ja kultuuripärandit, et tuua sedakaudu välismaal elavad eestlased lähemale oma pärimusele;
  • tutvustada Eesti edulugusid, kogemusi ja tulevikuplaane;
  • õpetada mitteformaalses keskkonnas eesti keelt;
  • teadvustada töö- ja õppimisvõimalusi Eestis;
  • tutvustada Eesti riigijuhtimist;
  • luua toetusvõrgustiku, et toetada nende naasmist kodumaale.

Kui sa tunned, et just oma kodumaa kultuuri sooviksid sa teistega jagada, siis täida ära kandideerimisavaldus SIINKandideerimine kuni 1. juuli!

Programmi käigus toimuvad mitmekesised tegevused Eesti erinevates piirkondades. Programm algab Tallinnas, jätkub Lõuna-Eestis ja lõppeb Tartus. Lisainfo programmi kohta SIIN


Osalemine projektis on TASUTA. Valituks osutumise korral on 100%-selt kaetud kõik osaleja kohapealsed kulud: majutus, toit, kohalik transport, erinevad külastused ja väljasõidud.

Noortevahetust korraldab noorteorganisatsioon Seiklejate Vennaskond, koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus ja  rahastab Haridus- ja Teadusministeerium rahvuskaaslaste programmi kaudu. 

Loe lähemalt, mis toimus 2016 aastal rahvuskaaslaste noortevahetuses SIIN ja 2017 aastal SIIN ja aastal 2018 ja 2019 SIIN