Seiklejate Vennaskond on noorteorganisatsioon, mis loodi mitteformaalsel kujul juba aastal 2003, praeguseks on tegu MTÜ-ga. Aastatel 2004-2015 oleme korraldanud üheksa noortevahetust ja kaheksa koolitust Eestis ja viinud läbi mitmeid kohalikke üritusi. Oleme üks Eesti suurimaid saatvaid organisatsioone, saates aastas sadu noori ja noortega töötavaid inimesi noortevahetustesse ja koolitustele. Samuti oleme saatev organisatsioon EVS vabatahtlikele, meil on projekte nii Euroopas, Aasias kui Aafrikas.

16 aprill 2018

Noortevahetuse grupijuhtide koolitus Tartus

Seiklejate Vennaskonnal on käimas  grupijuhtide koolitus- ja mentorlusprogramm, millega toetame grupijuhte, kes osalevad meiega noortevahetustel. Selleks viime läbi grupijuhtide koolituse 28. - 29. aprill Tartus. Koolitusel saavad osaleda kõik, kes omavavad vähemalt ühte kogemust grupijuhina või plaanivad lähiajal seda rolli võtta (18+).  

Koolitusel osalemine on suuresti selle eelduseks, et tulevikus osaleda Seiklejate Vennaskonna noortevahetustel grupijuhina. Üheskoos jagame kogemusi ja paneme paika ühised standardid. Grupijuhtide koolituse edukal läbimisel seame eesmärgiks õpitu praktikasse rakendamise - st pakume koolitusel osalejatele eelisjärjekorras võimalust osaleda noortevahetustel grupijuhtidena (vastavalt võimalustele).

Koolitusel osalemine on TASUTA. Osalejatel palume leida endale ise majutus Tartus. Juhul kui kandidaate on rohkem kui kohti, teeme valiku ankeetide põhjal. Kohti on kokku 25. 

Kandideerimiseks täida ära taotlusvorm SIIN 20. aprilliks 2018.

Loe, kes on grupijuht ja millised on ta ülesanded, SIIT.

Koolitusel tulevad käsitlemisele järgmised teemad:

  • Grupijuhi roll noortevahetuses
  • Eesti grupi ettevalmistus noortevahetuse jaoks
  • Noorte toetamine noortevahetuste tegevuste ajal, vähemate võimalustega noorte kaasamine
  • Alaealised osalejad: grupijuhi roll, vastutus ja täiendavad ülesanded
  • Noorte turvalisuse tagamine noortevahetuse ajal, esmaabi ABC
  • Järeltegevused - projektiblogi, instagramm, üritused

Projekti rahastab siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital  Seiklejate Vennaskonna projekti "Motiveeritud vabatahtlikud, parem kaasatus ja kõrgem kvaliteet!" raames.